FIGURA PER LA MONA


La rebosteria o confiteria és l'art d'elaborar postres, o el que és el mateix, plats dolços. Aquesta disciplina aglutina el cuinat del producte, així com la decoració. Tan important és que la recepta ens quedi amb un sabor immillorable com que la presentació sigui impecable. Si estàs pensant en fer una recepta per a algun esdeveniment, no dubtis a visitar la pàgina de culinarium. Hi descobriràs els passos a seguir per preparar postres per a qualsevol situació.

Una de les postres amb què triomfaràs en qualsevol celebració, pel seu sabor i amplitud de possibilitats per a la seva presentació, és la figura de xocolata. L'acabat de la figura es pot adaptar a la temàtica de l'esdeveniment, canviant la forma del motlle que utilitzis per introduir la xocolata.

Temps de preparació, dificultat i cost


No necessites gaire temps per dur a terme aquesta recepta. Per tant, és una bona alternativa quan necessites decantar-te per unes postres a l'últim moment. A més, els ingredients requerits són pocs i fàcils de trobar a qualsevol cuina. No necessitaràs fer front a un gran desemborsament.

Es tracta d'una recepta senzilla, amb la qual fins i tot els iniciats a la cuina podran divertir-se i deixar amb la boca oberta els seus convidats. Aquesta recepta us permet innovar, ja que podeu adaptar les diferents tonalitats de la xocolata i imprimir un toc més atractiu al plat.

El millor moment per gaudir-lo


Qualsevol moment és adequat per gaudir d'aquestes postres, des d'un dinar familiar fins a una vetllada amb amics. Al seu torn, hi pot recórrer com a regal i l'originalitat estarà assegurada. T'aconsellem acompanyar-lo d'algun aliment que trenqui el gust de la xocolata. És el cas de fruites com, per exemple, el meló o dels fruits secs.

Ja no tens excuses per no posar-te fil a l'agulla!

Ingredients


  • Cobertura de xocolata blanca, negra
  • Colorant liposoluble verd, blau, groc i vermell

Preparació


    PREPARAR LA XOCOLATA

  1. Escalfi la xocolata al bany maria o al microones de 30 segons en 30 segons.
  2. Remeni de tant en tant perque no es cremi. Si arriba a 50ºC no és correcte. Hem d’arribar a 39ºC i fins a 43ºC.
  3. Treballi amb una espàtula amb termòmetre per poder controlar la temperatura i aconseguir que baixi fins a 28-29º si és amb llet, 32-33ºC si és xocolata negra (70%), o 27-28ºC si és blanca.
  4. OMPLIR ELS MOTLLES

  5. Un cop temperada la xocolata aboqui-la dins del motlle triat. En aquest cas el motlle del comandament de la consola.
  6. Giri el motlle cap per avall per extreure el sobrant.
  7. SEGONA CAPA

  8. Deixi a la nevera en intervals de 5-10 minuts entre capa i capa. Com més capes faci més sòlida serà la figura i millor s’aguantarà la forma.
  9. DESEMMOTLLAR

  10. Torni-ho a posar al frigorífic fins que la part externa del motlle es torni opaca.
  11. Amb molt de compte tregui la peça sencera del motlle.
  12. UNIR LA FIGURA

  13. Per unir les dues peces del comandament, escalfi lleugerament una paella antiadherent per fondre una mica les dues peces per la part que s’han d’unir. Després deixi-ho refredar.

Utensilis utilitzats


FIGURA PER LA MONA


La rebosteria o confiteria és l'art d'elaborar postres, o el que és el mateix, plats dolços. Aquesta disciplina aglutina el cuinat del producte, així com la decoració. Tan important és que la recepta ens quedi amb un sabor immillorable com que la presentació sigui impecable. Si estàs pensant en fer una recepta per a algun esdeveniment, no dubtis a visitar la pàgina de culinarium. Hi descobriràs els passos a seguir per preparar postres per a qualsevol situació.

Una de les postres amb què triomfaràs en qualsevol celebració, pel seu sabor i amplitud de possibilitats per a la seva presentació, és la figura de xocolata. L'acabat de la figura es pot adaptar a la temàtica de l'esdeveniment, canviant la forma del motlle que utilitzis per introduir la xocolata.

Temps de preparació, dificultat i cost


No necessites gaire temps per dur a terme aquesta recepta. Per tant, és una bona alternativa quan necessites decantar-te per unes postres a l'últim moment. A més, els ingredients requerits són pocs i fàcils de trobar a qualsevol cuina. No necessitaràs fer front a un gran desemborsament.

Es tracta d'una recepta senzilla, amb la qual fins i tot els iniciats a la cuina podran divertir-se i deixar amb la boca oberta els seus convidats. Aquesta recepta us permet innovar, ja que podeu adaptar les diferents tonalitats de la xocolata i imprimir un toc més atractiu al plat.

El millor moment per gaudir-lo


Qualsevol moment és adequat per gaudir d'aquestes postres, des d'un dinar familiar fins a una vetllada amb amics. Al seu torn, hi pot recórrer com a regal i l'originalitat estarà assegurada. T'aconsellem acompanyar-lo d'algun aliment que trenqui el gust de la xocolata. És el cas de fruites com, per exemple, el meló o dels fruits secs.

Ja no tens excuses per no posar-te fil a l'agulla!

Ingredients


  • Cobertura de xocolata blanca, negra
  • Colorant liposoluble verd, blau, groc i vermell

Preparació


    PREPARAR LA XOCOLATA

  1. Escalfi la xocolata al bany maria o al microones de 30 segons en 30 segons.
  2. Remeni de tant en tant perque no es cremi. Si arriba a 50ºC no és correcte. Hem d’arribar a 39ºC i fins a 43ºC.
  3. Treballi amb una espàtula amb termòmetre per poder controlar la temperatura i aconseguir que baixi fins a 28-29º si és amb llet, 32-33ºC si és xocolata negra (70%), o 27-28ºC si és blanca.
  4. OMPLIR ELS MOTLLES

  5. Un cop temperada la xocolata aboqui-la dins del motlle triat. En aquest cas el motlle del comandament de la consola.
  6. Giri el motlle cap per avall per extreure el sobrant.
  7. SEGONA CAPA

  8. Deixi a la nevera en intervals de 5-10 minuts entre capa i capa. Com més capes faci més sòlida serà la figura i millor s’aguantarà la forma.
  9. DESEMMOTLLAR

  10. Torni-ho a posar al frigorífic fins que la part externa del motlle es torni opaca.
  11. Amb molt de compte tregui la peça sencera del motlle.
  12. UNIR LA FIGURA

  13. Per unir les dues peces del comandament, escalfi lleugerament una paella antiadherent per fondre una mica les dues peces per la part que s’han d’unir. Després deixi-ho refredar.

Utensilis utilitzats