Chocolate para Repostería

La cobertura de xocolata s'elabora seguint una tècnica concreta. Coneix quines són les pautes que has de seguir per realitzar-la amb el major èxit

 

Els qui tenen experiència al món de la pastisseria saben que tard o d'hora es fa imprescindible aprendre a preparar una correcta cobertura de xocolata. Si bé el procediment en si no és molt complex, sí que cal prestar especial atenció a la matèria primera que es fa servir ja que no totes les xocolates són iguals ni serveixen per al mateix.

La cobertura de xocolata, que també es pot denominar xocolata fondant inclou una major proporció de mantega de cacau en la seva fórmula que la xocolata que se sol utilitzar per a consum quotidià. Això fa que la xocolata obtinguda tingui més brillantor i pugui modelar-se amb la facilitat que la pastisseria i la preparació de postres i bombons requereixen. Aquesta xocolata és especial per fondre en preparacions, per fer bombons i caramels, així com per fer diferents figures. Pots optar per xocolata negra o per xocolata blanca.

Per entrar més detalladament, hem d'especificar que hi ha dos tipus de cobertura: la cobertura de xocolata (o xocolata real) i la cobertura massa glacé. Més enllà de comptar amb l'ingredient correcte i decidir-se per un o altre tipus de cobertura, cal conèixer la tècnica i la forma d'ocupació de cadascú. La major part de la xocolata que s'utilitza per a aquest tipus de treballs ve en estat sòlid, ja sigui en forma de rajoles o llavors. En qualsevol cas, caldrà fondre'l per obtenir una consistència una mica més líquida, que permeti utilitzar-lo per cobrir pastissos o fer bombons. Si el teu desig és començar a treballar aquest material i utilitzar-lo en les teves preparacions de pastisseria, llavors hauràs de tenir en clar la matèria primera que hauràs d'utilitzar i la tècnica que hauràs de manejar per aconseguir fondre-la i obtenir el punt just. Després, només resta que puguis manipular-la correctament per donar-li forma a les teves creacions i sorprendre a tots els teus convidats.