Cafeteras italianas de inducción

Hay multitud de modelos de cafeteras en el mercado, pero las que nunca pasan de moda y siguen estando entre las más demandadas, son las tradicionales: Cafeteras de acero inoxidable, italianas, de inducción y de émbolo.

 

El cafè, igual que el te, ha esdevingut un producte molt consumit a tot el món. La seva ingesta és tot un ritual i hi ha molta informació relacionada amb els seus orígens, fabricació i articles relacionats. Un cas clar és el de les cafeteres. Hi ha multitud de models, però us mostrarem les de tall tradicional.

Cada un dels tipus de cafeteres que existeixen compten amb unes característiques determinades. D'això depèn directament el tipus de cafè que es consumeixi, cosa que permet a l'usuari triar quin s'adapta a les seves necessitats i gustos. Cal destacar que estem parlant d'una indústria molt potent, ja que el cafè és el segon producte més comercialitzat, darrere el petroli.

La cafetera més usada i popular és la italiana. Tot i que el procés de preparat porta el seu temps, el resultat és dels millors per als amants del cafè més pur. És una eina fabricada en alumini, que incorpora un mànec acrílic de color negre. Té una vàlvula de seguretat, fàcil de netejar, i es pot fer servir en tot tipus de taulells menys en les d'inducció.

Molt similar a aquest model, hi ha la cafetera cona, molt més moderna quant a disseny. El recipient inferior es cobreix d'aigua, mentre que al superior s'hi afegeix cafè mòlt. Un cop completat el procés, es porta a una font directa de calor i s'espera que l'aigua arribi a ebullició. El resultat és un cafè amb molt de sabor i notes molt intenses.

Dins de la mateixa família de cafeteres tenim la d'èmbol. Amb ella, a banda de cafès, també es poden preparar infusions. Només cal escalfar aigua i afegir-la al recipient. Després d'aquest pas, tanca la tapa i empenyem l'èmbol, deixant passar les partícules d'aroma de cafè que es barregen amb l'aigua.