Teteras de hierro fundido para infusiones y té

Les teteres són recipients per preparar i servir el te. Estan fetes de diversos materials i en alguns països formen part d'un veritable ritual

 

Back to tàper, fins el 40% de descompte
6
Set Descending Direction
View as Grid Llista

6 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid Llista

6 Items

per page

 

Les teteres són uns recipients destinats a preparar el te. La infusió es fa mitjançant una aplicació directa d'aigua a una font de calor. Una tetera també es pot destinar a servir la beguda en gots o tasses un cop preparada. Hi ha tants tipus de teteres com classe de te hi ha al mercat. Per això és recomanable fer servir una específica per no contaminar els sabors de les fulles de te i ressaltar les propietats de cada tipus. Quant a la cura, es recomana rentar-les únicament amb aigua i deixar-les assecar.

El tipus de tetera més comú i utilitzat és el fabricat en ceràmica. Es tracta d´un material de consistència dura i resistent que s´aconsegueix després de modelar i coure al forn l´argila. Dins aquesta classe podem trobar dos models. El primer fet amb ceràmica compacta, cuita a alta temperatura i d'aspecte gruixut, sol ser de colors grisos, vermells o cremes. El segon, en canvi, està cuit a temperatures més baixes i s'obté un material porós, el resultat del qual sol ser de color blanc o vermell maó.

Dins del grup de les teteres més consumides, també hi trobem les de porcellana. La barreja de l'argila blanca i el vidre li donen un aspecte brillant, dur i gens porós. Té el seu origen a la Xina, concretament a la dinastia Ming, i es caracteritza pels seus dibuixos en relleu.

Seguint l'estela dels països asiàtics, també hi ha les teteres japoneses. Van néixer com una barreja de disseny xinès i coreà, amb la particularitat d'entendre la presa del te com un veritable ritual. Al mercat també trobem teteres de vidre, que permeten apreciar el color de la infusió, i les de metall, que solen ser de ferro. Són recipients simples i pràctics que retenen perfectament la calor. Contenen un colador a dins per filtrar el te i són molt duradores.