Els bols destaquen per ser un utensili de cuina molt versàtil per manipular, preparar, emmagatzemar i fins i tot servir els aliments. Els més tradicionals tenen forma semiesfèrica, no tenen nanses i compleixen les mateixes funcions d'un bol.
Els bols, també coneguts com bols o ponxeres en alguns casos, es fan servir a la cuina per contenir tant líquids com ingredients sòlids, així com per servir certs aliments d'una manera especial. També és comú utilitzar-los per conservar menjar, si fem servir filmtransparent de tipus alimentari o tapes especials per tapar-los. Un bol es pot fer servir per barrejar, marinar, mesurar, servir, emmagatzemar i molts altres usos.
A dia d'avui és molt fàcil trobar-se amb una gran quantitat de materials per presentar aquests recipients. Els més comuns són: plàstic, vidre, coure, melamina, metall o fins i tot acer inoxidable. N'hi ha en diferents mides, dissenys i colors.
Què bol utilitzar per a cada ocasió llavors? Al mercat hi ha una gran quantitat de bols per a cereals de l'esmorzar, per a la sopa, per a l'amanida i altres preparacions. Són també un element imprescindible a la cuina oriental, especialment en receptes japoneses. Si vols barrejar els ingredients d'alguna recepta, ho pots fer de manera senzilla en un bol gran; això és especialment indicat en la preparació de pudins o masses.
Els millors bols per macerar salmorra, marinar, fer i servir àcids (salses de tomàquet, vinagre o amb cítrics) són els de ceràmica o vidre, per exemple. Els millors bols per batre clares d'ou són els de coure, encara que també us recomanem els d'acer inoxidable o ceràmica. T'assegurem que la millor opció per emmagatzemar qualsevol fruita són els de vidre o ceràmica però, si el que vols és batre aliments com mantega, patates i altres, el millor és recórrer als de plàstic, ceràmica o melamina.
Els teus comensals al·lucinaran quan serveixis les teves elaboracions en uns preciosos bols per a tapes i aperitius, estem segurs que se sentiran les persones més importants del lloc