RAMEN


Sabies que el ramen és un plat de procedència xinesa? Se sol pensar que és un plat d'origen japonès, ja que deu gran part de la seva fama a la seva difusió per la terra del Sol Naixent. Es calcula que va arribar al país nipó al segle XVII. Es tractava de una sopa de senzilla preparació i, des de llavors, ha anat adquirint el seu estatus de culte, amb successives modificacions.

No obstant, segueix mantenint-se com un dels aliments estrella de la classe obrera, ja que proporciona un excel·lent subministrament de nutrients. Sopa, fideus i el que tu vulguis, incloent aquesta deliciosa musaca. No hi ha una manera oficial de preparar aquest plat. Com cal imaginar, admet tota mena de begudes d'acompanyament. Una de la qual no se sol parlar gaire, almenys a occident, és el te verd. Amb aquest maridatge, es produeix una interessant combinació de sabors.

Com preparar aquesta recepta?

Encara que el ramen ha passat a l'imaginari col·lectiu com un plat de preparació ràpida, el cert és que el millor és cuinar-ho a foc lent. Això implica un temps despera aproximat dentre 8 i 12 hores. Pel que fa al cost, cal distingir entre els aliments i els utensilis.

En el segon cas, calen un bol, un ratllador, un ganivet de cuiner i una cullera de silicona. Això suposa a uns 25 euros, encara que és fàcil que ja tinguis aquestes eines a casa. Quant als aliments, el cost depèn dels ingredients que vulguis afegir, ja que la sopa i els fideus no suposen de mitjana una despesa més gran de 10 euros. Cal recalcar que no és una recepta especialment difícil d'elaborar, no gaire diferent d'una sopa estàndard.

Recomanació d'ingesta

No oblideu que ramen s'ha d'ingerir sempre calenta. Mai deixis que es refredi o perdrà el seu sabor característic. Anima't i prova-ho quan vulguis.

Ingredients


  • 2 Ous
  • Fideus ramen (2 racions)
  • Oli de sèsam (1c. soperes)
  • All picat (2 dents)
  • Gingebre ratllat (2c. postre)
  • Salsa de soja baixa en sal (3c. soperes)
  • Mirin (2c. soperes)
  • Caldo de pollastre baix en sal 750 ml
  • Sal al gust
  • 1 Pit de pollastre
  • Bolets shiitake (deshidratats) 6u.
  • Cebollí picat

Preparació


  1. Ompli un pot amb la suficient aigua com per cobrir els ous. Cogui lentament durant 6 minuts. Mentrestant, prepari un recipient amb aigua molt freda.
  2. Passats 6 minuts retiri els ous i ja els pot submergir immediatament a l’aigua gelada per tallar la cocció.
  3. Quan els ous estiguin a una temperatura adequada per manipular-los, ja els pot pelar amb cura.
  4. Posi aigua en una olla i porti a ebullició. Afegeixi els fideus i cogui el temps especificat pel fabricant (no acostuma a ser més de 3 minuts). Escorri i passi per aigua freda. Afegeixi una mica d’oli de sèsam perquè no s’enganxin.
  5. Escalfi l’oli en una olla gran a foc baix. Afegeixi l’all i el gingebre i cuini fins que estiguin tendres. Afegeixi la salsa de soja i el mirin. Remeni durant 1 minut.
  6. Afegeixi el brou. Tapi l’olla i porti a ebullició.
  7. Tregui la tapa i deixiu coure 5 minuts. Posi sal i incorpori el pollastre i cuini durant 10 minuts. Afegixi els bolets shiitake i deixiu coure 10 minuts més.
  8. Quan el pollastre estigui ben cuit, tregui i separi la carn i talli-la a trossos. Torni a ficar els trossos de pollastre al brou. Esperi 2 minuts i retiri de foc.

Emplatat


Reparteixi els fideus als bols i aboqui el brou per sobre. Talli els ous per la meitat i posi 2 meitats d’ou en cada bol. Afegeixi el cibulet a sobre.

Consell


Una altra manera de tenir uns ous poc quallats és fer-los a baixa temperatura. En aquest cas no recomanem tallar-los.

Utensilis utilitzats