MUSSACA

Ingredients:

  • 2-3 albergínies mitjanes
  • 450g carn de xai o vedella
  • 2 patates tallades a rodanxes
  • 1 ceba picada
  • 1 gra d’all picat
  • 2-3 tomàquets madurs, pelats i trossejats
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • 1 ou batut
  • Polsim de sal
  • Farigola i pebre mòlt

Preparació

  1. Renti les albergínies i talli-les a rodanxes de mig centímetre. Posi-les sobre un paper absorbent i afegeixi un polsim de sal perquè aquestes vagin expulsant l’aigua. En una paella amb oli fregeixi les patates prèviament tallades a rodanxes, només fins que estiguin tendres per dins.
  2. A la mateixa paella fregeixi les albergínies. Tregui-les i posi-les en un colador perquè s’escorri l’excés d’oli
  3. A continuació a la mateixa paella fregeixi la ceba, l’all, salpebri i afegeixi la carn. Sofregeixi i afegeixi la farigola i el tomàquet. Amb el foc mig tapi-ho i deixi-ho uns 20 minuts. Seguidament afegeixi el vi i deixi uns 10 minuts més, destapada, fins que s’hagi evaporat l’alcohol.
  4. Una vegada tingui el sofregit fet, aparti’l del foc i afegeixi un ou batut barrejant bé perquè quedi tot ben integrat. Mentre preescalfi el forn a 160 º.
  5. A continuació unti el motlle, col·loqui la base amb les rodanxes de patates i seguidament la primera capa d’albergínia i després una capa de la salsa de carn, reparteixi i aixafi amb el dors d’una cullera. Així fins que ho hagi col·locat tot a la safata.
  6. Cobreixi amb salsa beixamel i empolvori amb formatge. Posi la safata al forn durant 15-20 minuts. Passat aquest temps pugi la temperatura a 200º C per acabar amb el gratinat.

Consell: Si s’ha de menjar la musaca a la feina recomanem usar un hermètic oven glass, apte per a forn i microones per la seva gran resistència a altes temperatures de fins a 600ºC.

Utensilis utilitzats

MUSSACA

Ingredients:

  • 2-3 albergínies mitjanes
  • 450g carn de xai o vedella
  • 2 patates tallades a rodanxes
  • 1 ceba picada
  • 1 gra d’all picat
  • 2-3 tomàquets madurs, pelats i trossejats
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • 1 ou batut
  • Polsim de sal
  • Farigola i pebre mòlt

Preparació

  1. Renti les albergínies i talli-les a rodanxes de mig centímetre. Posi-les sobre un paper absorbent i afegeixi un polsim de sal perquè aquestes vagin expulsant l’aigua. En una paella amb oli fregeixi les patates prèviament tallades a rodanxes, només fins que estiguin tendres per dins.
  2. A la mateixa paella fregeixi les albergínies. Tregui-les i posi-les en un colador perquè s’escorri l’excés d’oli
  3. A continuació a la mateixa paella fregeixi la ceba, l’all, salpebri i afegeixi la carn. Sofregeixi i afegeixi la farigola i el tomàquet. Amb el foc mig tapi-ho i deixi-ho uns 20 minuts. Seguidament afegeixi el vi i deixi uns 10 minuts més, destapada, fins que s’hagi evaporat l’alcohol.
  4. Una vegada tingui el sofregit fet, aparti’l del foc i afegeixi un ou batut barrejant bé perquè quedi tot ben integrat. Mentre preescalfi el forn a 160 º.
  5. A continuació unti el motlle, col·loqui la base amb les rodanxes de patates i seguidament la primera capa d’albergínia i després una capa de la salsa de carn, reparteixi i aixafi amb el dors d’una cullera. Així fins que ho hagi col·locat tot a la safata.
  6. Cobreixi amb salsa beixamel i empolvori amb formatge. Posi la safata al forn durant 15-20 minuts. Passat aquest temps pugi la temperatura a 200º C per acabar amb el gratinat.

Consell: Si s’ha de menjar la musaca a la feina recomanem usar un hermètic oven glass, apte per a forn i microones per la seva gran resistència a altes temperatures de fins a 600ºC.

Utensilis utilitzats