MUSSACA


La recepta tradicional de musaka o moussaka grega té com un dels seus ingredients la carn picada de xai, encara que pot ser una altra carn, com la de vedella o porc, així que, encara que variïs la carn , et trobaràs amb un deliciós menjar que t'encantarà.

És una recepta que requereix preparació, però molt satisfactòria, amb principal ingredient les albergínies. És un plat mediterrani internacional que ha guanyat molta popularitat amb els anys i que pot anar acompanyada d'una bona beguda i algun entrant, o un altre plat, encara que podries menjar-la perfectament sola perquè, de per si mateix, dóna bones racions i sacia la gana.

Aquest plat amb origen als àrabs després de la introducció de l'albergínia a l'època medieval en aquesta zona podria procedir del musakhkhan. La versió moderna que coneixem ara es remunta a principis del segle XX, quan el famós xef grec Nikolaos Tselementes la va publicar en un llibre amb receptes de cuina. Per això, considerem que és una recepta grega i és famosa. Ens la trobem en restaurants internacionals com una delícia, però res millor que preparar-la a casa amb ingredients de primera i molta cura.

Comentem quina és la millor recepta per preparar aquest plat tan ric, encara que pots personalitzar-lo al teu gust, si ho desitges, i emplatar-lo amb molt d'afecte. És perfecta per a qualsevol ocasió, tant en una data especial com en celebracions i el dia a dia, per dinar o sopar. Agrada tant a grans com a nens i ha guanyat popularitat en els darrers anys.

Si estàs pensant què preparar per sorprendre algú o què fer amb ingredients que tens per casa, aquesta és una de les millors opcions que se't plantegen, amb la qual quedaràs genial i se't coneixerà pel teu traçat i bon gust a la cuina.

Ingredients


  • 2-3 albergínies mitjanes
  • 450g carn de xai o vedella
  • 2 patates tallades a rodanxes
  • 1 ceba picada
  • 1 gra d’all picat
  • 2-3 tomàquets madurs, pelats i trossejats
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • 1 ou batut
  • Polsim de sal
  • Farigola i pebre mòlt

Preparació


  1. Renti les albergínies i talli-les a rodanxes de mig centímetre. Posi-les sobre un paper absorbent i afegeixi un polsim de sal perquè aquestes vagin expulsant l’aigua. En una paella amb oli fregeixi les patates prèviament tallades a rodanxes, només fins que estiguin tendres per dins.
  2. A la mateixa paella fregeixi les albergínies. Tregui-les i posi-les en un colador perquè s’escorri l’excés d’oli
  3. A continuació a la mateixa paella fregeixi la ceba, l’all, salpebri i afegeixi la carn. Sofregeixi i afegeixi la farigola i el tomàquet. Amb el foc mig tapi-ho i deixi-ho uns 20 minuts. Seguidament afegeixi el vi i deixi uns 10 minuts més, destapada, fins que s’hagi evaporat l’alcohol.
  4. Una vegada tingui el sofregit fet, aparti’l del foc i afegeixi un ou batut barrejant bé perquè quedi tot ben integrat. Mentre preescalfi el forn a 160 º.
  5. A continuació unti el motlle, col·loqui la base amb les rodanxes de patates i seguidament la primera capa d’albergínia i després una capa de la salsa de carn, reparteixi i aixafi amb el dors d’una cullera. Així fins que ho hagi col·locat tot a la safata.
  6. Cobreixi amb salsa beixamel i empolvori amb formatge. Posi la safata al forn durant 15-20 minuts. Passat aquest temps pugi la temperatura a 200º C per acabar amb el gratinat.

Consell: Si s’ha de menjar la musaca a la feina recomanem usar un hermètic oven glass, apte per a forn i microones per la seva gran resistència a altes temperatures de fins a 600ºC.

Utensilis utilitzats

MUSSACA


La recepta tradicional de musaka o moussaka grega té com un dels seus ingredients la carn picada de xai, encara que pot ser una altra carn, com la de vedella o porc, així que, encara que variïs la carn , et trobaràs amb un deliciós menjar que t'encantarà.

És una recepta que requereix preparació, però molt satisfactòria, amb principal ingredient les albergínies. És un plat mediterrani internacional que ha guanyat molta popularitat amb els anys i que pot anar acompanyada d'una bona beguda i algun entrant, o un altre plat, encara que podries menjar-la perfectament sola perquè, de per si mateix, dóna bones racions i sacia la gana.

Aquest plat amb origen als àrabs després de la introducció de l'albergínia a l'època medieval en aquesta zona podria procedir del musakhkhan. La versió moderna que coneixem ara es remunta a principis del segle XX, quan el famós xef grec Nikolaos Tselementes la va publicar en un llibre amb receptes de cuina. Per això, considerem que és una recepta grega i és famosa. Ens la trobem en restaurants internacionals com una delícia, però res millor que preparar-la a casa amb ingredients de primera i molta cura.

Comentem quina és la millor recepta per preparar aquest plat tan ric, encara que pots personalitzar-lo al teu gust, si ho desitges, i emplatar-lo amb molt d'afecte. És perfecta per a qualsevol ocasió, tant en una data especial com en celebracions i el dia a dia, per dinar o sopar. Agrada tant a grans com a nens i ha guanyat popularitat en els darrers anys.

Si estàs pensant què preparar per sorprendre algú o què fer amb ingredients que tens per casa, aquesta és una de les millors opcions que se't plantegen, amb la qual quedaràs genial i se't coneixerà pel teu traçat i bon gust a la cuina.

Ingredients


  • 2-3 albergínies mitjanes
  • 450g carn de xai o vedella
  • 2 patates tallades a rodanxes
  • 1 ceba picada
  • 1 gra d’all picat
  • 2-3 tomàquets madurs, pelats i trossejats
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • 1 ou batut
  • Polsim de sal
  • Farigola i pebre mòlt

Preparació


  1. Renti les albergínies i talli-les a rodanxes de mig centímetre. Posi-les sobre un paper absorbent i afegeixi un polsim de sal perquè aquestes vagin expulsant l’aigua. En una paella amb oli fregeixi les patates prèviament tallades a rodanxes, només fins que estiguin tendres per dins.
  2. A la mateixa paella fregeixi les albergínies. Tregui-les i posi-les en un colador perquè s’escorri l’excés d’oli
  3. A continuació a la mateixa paella fregeixi la ceba, l’all, salpebri i afegeixi la carn. Sofregeixi i afegeixi la farigola i el tomàquet. Amb el foc mig tapi-ho i deixi-ho uns 20 minuts. Seguidament afegeixi el vi i deixi uns 10 minuts més, destapada, fins que s’hagi evaporat l’alcohol.
  4. Una vegada tingui el sofregit fet, aparti’l del foc i afegeixi un ou batut barrejant bé perquè quedi tot ben integrat. Mentre preescalfi el forn a 160 º.
  5. A continuació unti el motlle, col·loqui la base amb les rodanxes de patates i seguidament la primera capa d’albergínia i després una capa de la salsa de carn, reparteixi i aixafi amb el dors d’una cullera. Així fins que ho hagi col·locat tot a la safata.
  6. Cobreixi amb salsa beixamel i empolvori amb formatge. Posi la safata al forn durant 15-20 minuts. Passat aquest temps pugi la temperatura a 200º C per acabar amb el gratinat.

Consell: Si s’ha de menjar la musaca a la feina recomanem usar un hermètic oven glass, apte per a forn i microones per la seva gran resistència a altes temperatures de fins a 600ºC.

Utensilis utilitzats