MONA DE PASQUA


La Mona de Pasqua és una recepta espanyola que es prepara els dies de Setmana Santa. El seu origen es remunta al segle XVIII, on la tradició deia que un avi o un padrí havia de regalar al seu nen un pastís casolà. El més peculiar era que s'havia d'elaborar amb la mateixa quantitat d'ous que l'edat de l'infant, sempre que sigui menor de 12 anys. Però, amb el temps, es va començar a reemplaçar els ous per xocolates i decorar-se com les coneixem avui dia. Així, podem trobar-la a les diverses comunitats espanyoles, com ara Múrcia, Aragó, el País Valencià, Catalunya i les Balears. També, podem arribar a conèixer-la com panquemat, tortell o tonya.

Com que es tracta d'una recepta dolça, se sol acompanyar amb un bon cafè o una infusió. Encara que, també, moltes persones agraden de beure suc de fruites o refrescos per degustar-la i apreciar-la millor.

Quins aspectes considerar abans de preparar-la?


Fer una Mona de Pasqua ens pot portar a prop de 1 hora d'elaboració. Si bé té una dificultat mitjana de preparació, amb el temps pot arribar a ser molt senzilla degut a la pràctica. En aquest sentit, la pròpia elaboració pot costar al voltant de 10 euros. Tot i això, comprar-la en una pastisseria pot ascendir als 30 euros o més..

Com podem gaudir millor aquesta recepta?


La Mona de Pasqua és una tradició que es pot gaudir a l'esmorzar o al berenar. Així mateix, hi ha famílies que la degusten com a postres després del sopar, al moment del cafè o infusió. Per tant, molts experts aconsellen congelar-la i apreciar els seus sabors en l'ocasió que més ens vingui de gust.

Si t'atreveixes a elaborar la teva pròpia Mona de Pasqua, pots visitar el lloc Culinarium i obtenir més idees i consells perquè surti a la perfecció.

Ingredients


    Base de pa de pessic

  • 115 g de cobertura de xocolata negra
  • 100 g de mantega
  • 3 ous
  • 70 g de sucre
  • 60 g de farina de rebosteria
  • 7 g de llevat químic
  • Pel niu

  • 250 g de cobertura de xocolata negra
  • 60 g de mantega a temperatura ambient
  • 250 g de nata calenta (80º C)
  • Per a la decoració

  • 50 g de Kinder Schoko-bons o ous de xocolata fets a casa.
  • 250 g de cobertura de xocolata blanca.
  • Colorant blau i rosa liposoluble.

Preparació


    Base de pa de pessic

  1. Obri el forn a 180º C.
  2. Fongui la xocolata juntament amb la mantega al bany maria. Blanquegi els ous amb el sucre en un robot de cuina a la velocitat més alta.
  3. En un bol, tamisi la farina amb el llevat químic. Bati amb un batedor flexible a la velocitat més baixa. Incorpori la xocolata i la mantega ja fosos. Segueixi batent a la velocitat més baixa.
  4. Aboqui la massa sobre el motlle i enforni entre 20 i 30 minuts. Tregui del forn i deixi refredar abans de desemmotllar.
  5. Deixi el pa de pessic sobre una reixeta per decorar-lo.
  6. Niu i decoració

  7. Afegeixi la xocolata en un bol i afegeixi la nata calenta. Deixi reposar durant cinc o deu minuts, afegeixi la mantega i barregi fins a obtenir una barreja homogènia.
  8. Deixi reposar a temperatura ambient perquè adquireixi una textura de pomada.
  9. Posi la barreja en una mànega pastissera. Amb un broquet del número 233 comenci a formar el niu de fora cap a dins, sense arribar a omplir el buit.
  10. Decori posant diversos Kinder Schoko-bons al centre i banyi alguns dels ous amb xocolata blanca i el colorant que desitgi.

Utensilis utilitzats


MONA DE PASQUA


La Mona de Pasqua és una recepta espanyola que es prepara els dies de Setmana Santa. El seu origen es remunta al segle XVIII, on la tradició deia que un avi o un padrí havia de regalar al seu nen un pastís casolà. El més peculiar era que s'havia d'elaborar amb la mateixa quantitat d'ous que l'edat de l'infant, sempre que sigui menor de 12 anys. Però, amb el temps, es va començar a reemplaçar els ous per xocolates i decorar-se com les coneixem avui dia. Així, podem trobar-la a les diverses comunitats espanyoles, com ara Múrcia, Aragó, el País Valencià, Catalunya i les Balears. També, podem arribar a conèixer-la com panquemat, tortell o tonya.

Com que es tracta d'una recepta dolça, se sol acompanyar amb un bon cafè o una infusió. Encara que, també, moltes persones agraden de beure suc de fruites o refrescos per degustar-la i apreciar-la millor.

Quins aspectes considerar abans de preparar-la?


Fer una Mona de Pasqua ens pot portar a prop de 1 hora d'elaboració. Si bé té una dificultat mitjana de preparació, amb el temps pot arribar a ser molt senzilla degut a la pràctica. En aquest sentit, la pròpia elaboració pot costar al voltant de 10 euros. Tot i això, comprar-la en una pastisseria pot ascendir als 30 euros o més..

Com podem gaudir millor aquesta recepta?


La Mona de Pasqua és una tradició que es pot gaudir a l'esmorzar o al berenar. Així mateix, hi ha famílies que la degusten com a postres després del sopar, al moment del cafè o infusió. Per tant, molts experts aconsellen congelar-la i apreciar els seus sabors en l'ocasió que més ens vingui de gust.

Si t'atreveixes a elaborar la teva pròpia Mona de Pasqua, pots visitar el lloc Culinarium i obtenir més idees i consells perquè surti a la perfecció.

Ingredients


    Base de pa de pessic

  • 115 g de cobertura de xocolata negra
  • 100 g de mantega
  • 3 ous
  • 70 g de sucre
  • 60 g de farina de rebosteria
  • 7 g de llevat químic
  • Pel niu

  • 250 g de cobertura de xocolata negra
  • 60 g de mantega a temperatura ambient
  • 250 g de nata calenta (80º C)
  • Per a la decoració

  • 50 g de Kinder Schoko-bons o ous de xocolata fets a casa.
  • 250 g de cobertura de xocolata blanca.
  • Colorant blau i rosa liposoluble.

Preparació


    Base de pa de pessic

  1. Obri el forn a 180º C.
  2. Fongui la xocolata juntament amb la mantega al bany maria. Blanquegi els ous amb el sucre en un robot de cuina a la velocitat més alta.
  3. En un bol, tamisi la farina amb el llevat químic. Bati amb un batedor flexible a la velocitat més baixa. Incorpori la xocolata i la mantega ja fosos. Segueixi batent a la velocitat més baixa.
  4. Aboqui la massa sobre el motlle i enforni entre 20 i 30 minuts. Tregui del forn i deixi refredar abans de desemmotllar.
  5. Deixi el pa de pessic sobre una reixeta per decorar-lo.
  6. Niu i decoració

  7. Afegeixi la xocolata en un bol i afegeixi la nata calenta. Deixi reposar durant cinc o deu minuts, afegeixi la mantega i barregi fins a obtenir una barreja homogènia.
  8. Deixi reposar a temperatura ambient perquè adquireixi una textura de pomada.
  9. Posi la barreja en una mànega pastissera. Amb un broquet del número 233 comenci a formar el niu de fora cap a dins, sense arribar a omplir el buit.
  10. Decori posant diversos Kinder Schoko-bons al centre i banyi alguns dels ous amb xocolata blanca i el colorant que desitgi.

Utensilis utilitzats