PASTÍS JAPONÈS


Si t'agrada el menjar asiàtic, el pastís japonès t'agradarà, i si no probablement també. És una deliciosa recepta amb diversos ingredients, però molt més fàcil de fer del que imagines, en què el formatge de crema cobra especial protagonisme.

Et comentem en què consisteix, quins són els seus ingredients i com fer-ho, pas a pas, perquè aconsegueixis un excel·lent resultat la primera vegada que t'animis a fer-ho. És molt senzill i no et portarà gaire temps preparar-ho, encara que requereix dedicació, ja que porta una hora de forn.

Si estàs buscant preparar alguna cosa diferent a la convencional o t'ha interessat saber com preparar aquestes delicioses postres, que pot ser un bon esmorzar, berenar o acompanyant en qualsevol ocasió, et comentem com ho has de fer. És una de les millors receptes de pastís de formatge, una versió d'unes postres tradicionals molt originals amb què sorprendràs les teves visites.

És unes postres típiques de cafès i pastisseries japoneses, però que ha arribat al nostre país pel ric que està. Tenint en compte la tradició japonesa, és una recepta molt recent, però que ha aconseguit implementar-se fàcilment i que va adquirir gran popularitat especialment als anys 60 i 70. Ara, pot arribar a casa teva i així descobriràs si t'agrada o t'encanta. /p>

Si t'agrada la rebosteria i estàs constantment buscant receptes noves per preparar o ja t'has avorrit de tastar allò de sempre, has d'intentar-ho amb aquest pastís japonès, la selecció del qual d'ingredients i preparació hem fet amb molta cura. Encantarà tothom, fins i tot algunes persones a qui no els agrada el pastís de formatge! No neguem que hi ha receptes més senzilles amb menys ingredients, però aquesta destaca per la seva originalitat i com queda de bé a la taula.

Ingredients


  • 250 gr de formatge crema
  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 100 ml de llet sencera
  • 8 rovells d'ou
  • Una mica de sal
  • El suc de mitja llimona
  • 70 gr de farina
  • 50 gr de Maizena
  • 8 clares d'ou
  • 150 gr de sucre
  • ¼ de culleradeta de crémor tàrtar o suc de llimona
  • Sucre glass per decorar

Preparació


  1. En un bol bateu el formatge crema, la mantega i la llet durant uns 5 minuts fins que s'integri bé. Afegiu els rovells, la mica de sal i el suc de llimona i seguiu batent uns minuts més.
  2. Tamiseu la farina, la Maizena i ho afegiu. Seguiu batent. Bolqueu la barreja en un bol ampli i reserveu.
  3. Obriu el forn a 160 °C, introduïu una safata amb aigua perquè es vagi escalfant per al posterior bany maria.
  4. Agafeu el motlle de 18 o 20 cm de diàmetre i poseu paper vegetal a la base i als laterals, deixant que sobresurti ja que el pastís puja bastant. Folreu la base de el motlle i els laterals exteriors amb paper d'alumini per evitar que entri aigua dins del motlle durant el fornejat al bany maria.
  5. Bateu les clares fins que comencin a fer escuma, afegiu-hi el crémor tàrtar i seguiu batent. Quan comencin a blanquejar afegiu poc a poc el sucre fins que les clares comencin a formar pics. Un cop muntades les afegiu a poc a poc a la barreja anterior que teníeu reservada fins integrar-ho tot.
  6. Aboqueu la barreja a el motlle. Introduïu-lo dins el forn amb l'aigua calenta i el deixeu de 50 a 60 minuts. Quan estigui fet el pastís, apagueu el forn i obriu una mica la porta del forn, uns 5 minuts.
  7. Després ho deixeu refredar sobre una reixeta. El desemmotlleu amb cura i ho deixeu a la nevera durant un parell d'hores. A l'hora de servir poseu sucre glass per sobre

Consell


A l'hora d'ajuntar les clares a punt de neu amb la resta de la barreja, les heu d'incorporar a poc a poc i remoure amb paciència, des del fons del bol fins a dalt amb moviments envoltants suaus per no perdre l'aire que heu aconseguit al muntar-les.

Utensilis utilitzats