PASTÍS JAPONÈS

Ingredients

  • 250 gr de formatge crema
  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 100 ml de llet sencera
  • 8 rovells d'ou
  • Una mica de sal
  • El suc de mitja llimona
  • 70 gr de farina
  • 50 gr de Maizena
  • 8 clares d'ou
  • 150 gr de sucre
  • ¼ de culleradeta de crémor tàrtar o suc de llimona
  • Sucre glass per decorar

Preparació

  1. En un bol bateu el formatge crema, la mantega i la llet durant uns 5 minuts fins que s'integri bé. Afegiu els rovells, la mica de sal i el suc de llimona i seguiu batent uns minuts més.
  2. Tamiseu la farina, la Maizena i ho afegiu. Seguiu batent. Bolqueu la barreja en un bol ampli i reserveu.
  3. Obriu el forn a 160 °C, introduïu una safata amb aigua perquè es vagi escalfant per al posterior bany maria.
  4. Agafeu el motlle de 18 o 20 cm de diàmetre i poseu paper vegetal a la base i als laterals, deixant que sobresurti ja que el pastís puja bastant. Folreu la base de el motlle i els laterals exteriors amb paper d'alumini per evitar que entri aigua dins del motlle durant el fornejat al bany maria.
  5. Bateu les clares fins que comencin a fer escuma, afegiu-hi el crémor tàrtar i seguiu batent. Quan comencin a blanquejar afegiu poc a poc el sucre fins que les clares comencin a formar pics. Un cop muntades les afegiu a poc a poc a la barreja anterior que teníeu reservada fins integrar-ho tot.
  6. Aboqueu la barreja a el motlle. Introduïu-lo dins el forn amb l'aigua calenta i el deixeu de 50 a 60 minuts. Quan estigui fet el pastís, apagueu el forn i obriu una mica la porta del forn, uns 5 minuts.
  7. Després ho deixeu refredar sobre una reixeta. El desemmotlleu amb cura i ho deixeu a la nevera durant un parell d'hores. A l'hora de servir poseu sucre glass per sobre

Consell

A l'hora d'ajuntar les clares a punt de neu amb la resta de la barreja, les heu d'incorporar a poc a poc i remoure amb paciència, des del fons del bol fins a dalt amb moviments envoltants suaus per no perdre l'aire que heu aconseguit al muntar-les.

Utensilis utilitzats

PASTEL JAPONÉS

Ingredients

  • 250 gr de formatge crema
  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 100 ml de llet sencera
  • 8 rovells d'ou
  • Una mica de sal
  • El suc de mitja llimona
  • 70 gr de farina
  • 50 gr de Maizena
  • 8 clares d'ou
  • 150 gr de sucre
  • ¼ de culleradeta de crémor tàrtar o suc de llimona
  • Sucre glass per decorar

Preparació

  1. En un bol bateu el formatge crema, la mantega i la llet durant uns 5 minuts fins que s'integri bé. Afegiu els rovells, la mica de sal i el suc de llimona i seguiu batent uns minuts més.
  2. Tamiseu la farina, la Maizena i ho afegiu. Seguiu batent. Bolqueu la barreja en un bol ampli i reserveu.
  3. Obriu el forn a 160 °C, introduïu una safata amb aigua perquè es vagi escalfant per al posterior bany maria.
  4. Agafeu el motlle de 18 o 20 cm de diàmetre i poseu paper vegetal a la base i als laterals, deixant que sobresurti ja que el pastís puja bastant. Folreu la base de el motlle i els laterals exteriors amb paper d'alumini per evitar que entri aigua dins del motlle durant el fornejat al bany maria.
  5. Bateu les clares fins que comencin a fer escuma, afegiu-hi el crémor tàrtar i seguiu batent. Quan comencin a blanquejar afegiu poc a poc el sucre fins que les clares comencin a formar pics. Un cop muntades les afegiu a poc a poc a la barreja anterior que teníeu reservada fins integrar-ho tot.
  6. Aboqueu la barreja a el motlle. Introduïu-lo dins el forn amb l'aigua calenta i el deixeu de 50 a 60 minuts. Quan estigui fet el pastís, apagueu el forn i obriu una mica la porta del forn, uns 5 minuts.
  7. Després ho deixeu refredar sobre una reixeta. El desemmotlleu amb cura i ho deixeu a la nevera durant un parell d'hores. A l'hora de servir poseu sucre glass per sobre

Consell

A l'hora d'ajuntar les clares a punt de neu amb la resta de la barreja, les heu d'incorporar a poc a poc i remoure amb paciència, des del fons del bol fins a dalt amb moviments envoltants suaus per no perdre l'aire que heu aconseguit al muntar-les.

Utensilis utilitzats