PA BAO FARCIT DE VERDURES RESCATADES DE TALKUAL


El pa bao és una mena debrioix cuinat al vapor en un cistell de bambú que és molt utilitzat a la Xina. Pot estar farcit de carn o de verdures i curiosament se sol prendre per esmorzar. Hi ha molts altres farcits molt curiosos. El Lingyoong bao, per exemple, s'omple amb pasta de llavors de lotus i el tagbao està farcit ni més ni menys que una sopa. Per la seva banda, eldoushabau s'omple amb una pasta de mongetes vermelles coneguda com Anko.

I segurament t'estiguis preguntant, com puc maridar el pa bao? Doncs, si t'encanta el que és exòtic, res com acompanyar-lo amb un te verd o de gessamí ben fred. També queda molt bé amb un suc de taronja o llimona acompanyat amb unes rodanxes de la pròpia fruita. Així mateix, pots fer una aigua llimonada i afegir-hi trossos de fruita o amb un te xai amb espècies fredes.

Algunes dades sobre la seva preparació

Temps de preparació: 2 hores. tingues en compte que només la fermentació del pa bao comporta uns 30-45 minuts i la cocció 10 minuts més 5 de repòs.

Dificultat: Mitjana. Això no obstant, dependrà de la teva habilitat.

Cost aproximat: Mitjà. Tots els ingredients que porten són habituals a Occident.

Recomanacions per gaudir del plat

Encara que com t'hem comentat, els orientals solen prendre el pa bany per esmorzar, nosaltres els occidentals podem considerar-ho com una excel·lent opció i una alternativa als entrepans de sempre, ideal per prendre com a dinar o sopar.

A més, el pots acompanyar d'altres plats propis de la nostra cuina com una bona amanida, uns adobats o olives o unes patates fregides.

Si t'encanten els plats diferents, apunta't al pa bany farcit de verdures rescatades de Talkual... I gaudeix del que és exòtic sense sortir de casa!

Ingredients


  • 250 g de farina de blat
  • 170 ml de llet (tèbia)
  • 20 g de sucre
  • 5 g de sal
  • pebre
  • 8 g de llevat fresc
  • verdures rescatades de TALKUAL (albergínia, ceba, daus de poma).
  • 160 g. "bocados" mediterrànies de Heura®

Preparació


  1. Barregi el llevat amb la llet.
  2. En un bol a part, barregi la farina amb la sal i el sucre. Amassi bé, durant 5-10’.
  3. Deixi reposar la massa al bol, cobert amb un drap, durant almenys una hora.
  4. Amassi de nou lleugerament i divideixi en 6-8 porcions. Faci boletes i doni forma al pa bao.
  5. Deixi fermentar uns 30-45’.
  6. Cocció al vapor del pa bao: Posi una cassola amb aigua a bullir, i quan bulli col·loqui el cistell de bambú.
  7. Afegeixi els pans al cistell de bambú i cuini-ho 10’. Deixi reposar, sense obrir la cistella, 5’ més.
  8. Preparació del farciment: Ompli amb les verdures (albergínia, ceba, daus de poma + “bocados” de Heura® + sal i pebre).

Consell


Aprofiti el cistell de bambú per estalviar temps i energia. Pot cuinar dos plats diferents a la vegada, un en cada cistell. L’ideal és que col·loqui al cistell superior els aliments que més triguin a coure’s, i a l’inferior els que menys.

Utensilis utilitzats


PA BAO FARCIT DE VERDURES RESCATADES DE TALKUAL


El pa bao és una mena debrioix cuinat al vapor en un cistell de bambú que és molt utilitzat a la Xina. Pot estar farcit de carn o de verdures i curiosament se sol prendre per esmorzar. Hi ha molts altres farcits molt curiosos. El Lingyoong bao, per exemple, s'omple amb pasta de llavors de lotus i el tagbao està farcit ni més ni menys que una sopa. Per la seva banda, eldoushabau s'omple amb una pasta de mongetes vermelles coneguda com Anko.

I segurament t'estiguis preguntant, com puc maridar el pa bao? Doncs, si t'encanta el que és exòtic, res com acompanyar-lo amb un te verd o de gessamí ben fred. També queda molt bé amb un suc de taronja o llimona acompanyat amb unes rodanxes de la pròpia fruita. Així mateix, pots fer una aigua llimonada i afegir-hi trossos de fruita o amb un te xai amb espècies fredes.

Algunes dades sobre la seva preparació

Temps de preparació: 2 hores. tingues en compte que només la fermentació del pa bao comporta uns 30-45 minuts i la cocció 10 minuts més 5 de repòs.

Dificultat: Mitjana. Això no obstant, dependrà de la teva habilitat.

Cost aproximat: Mitjà. Tots els ingredients que porten són habituals a Occident.

Recomanacions per gaudir del plat

Encara que com t'hem comentat, els orientals solen prendre el pa bany per esmorzar, nosaltres els occidentals podem considerar-ho com una excel·lent opció i una alternativa als entrepans de sempre, ideal per prendre com a dinar o sopar.

A més, el pots acompanyar d'altres plats propis de la nostra cuina com una bona amanida, uns adobats o olives o unes patates fregides.

Si t'encanten els plats diferents, apunta't al pa bany farcit de verdures rescatades de Talkual... I gaudeix del que és exòtic sense sortir de casa!

Ingredients


  • 250 g de farina de blat
  • 170 ml de llet (tèbia)
  • 20 g de sucre
  • 5 g de sal
  • pebre
  • 8 g de llevat fresc
  • verdures rescatades de TALKUAL (albergínia, ceba, daus de poma).
  • 160 g. "bocados" mediterrànies de Heura®

Preparació


  1. Barregi el llevat amb la llet.
  2. En un bol a part, barregi la farina amb la sal i el sucre. Amassi bé, durant 5-10’.
  3. Deixi reposar la massa al bol, cobert amb un drap, durant almenys una hora.
  4. Amassi de nou lleugerament i divideixi en 6-8 porcions. Faci boletes i doni forma al pa bao.
  5. Deixi fermentar uns 30-45’.
  6. Cocció al vapor del pa bao: Posi una cassola amb aigua a bullir, i quan bulli col·loqui el cistell de bambú.
  7. Afegeixi els pans al cistell de bambú i cuini-ho 10’. Deixi reposar, sense obrir la cistella, 5’ més.
  8. Preparació del farciment: Ompli amb les verdures (albergínia, ceba, daus de poma + “bocados” de Heura® + sal i pebre).

Consell


Aprofiti el cistell de bambú per estalviar temps i energia. Pot cuinar dos plats diferents a la vegada, un en cada cistell. L’ideal és que col·loqui al cistell superior els aliments que més triguin a coure’s, i a l’inferior els que menys.

Utensilis utilitzats