IOGURT HOME MADE AMB DAUS DE POMA


Si t'encanta el sabor del tradicional, no hi haurà res com preparar el teu propi iogurt a casa. És un lacti amb moltes possibilitats culinàries.

Coneix tot sobre el iogurt

El nom del iogurt procedeix del turc yoğurt, que prové del prototurc i significa 'llet fermentada'. Encara que Turquia sol considerar-se el bressol d'aquesta deliciós menjar, altres situen el seu origen a Bulgària, la península bàltica o l'Àsia Central. El més curiós és que el seu consum és tan antic que aquestes postres fins i tot podrien haver aparegut abans de l'agricultura... Gairebé res!

Potser els primers iogurts es van descobrir a causa de la fermentació espontània ocasionada per algun bacteri que pogués estar a les bosses de pell de cabra, que eren usades per portar la llet d'una banda a l'altra.

Amb quines begudes pots acompanyar-lo? Pots fer-ho amb suc de fruites naturals. Els de taronja, pinya o poma són bones opcions. També, pots prendre'l amb un te negre de Ceilan emulsionat mitjançant unes branques de canyella i presentat amb uns pinyons; o al costat d'un te chai elaborat amb les teves pròpies espècies.

Algunes dades sobre la recepta

Temps de preparació: 30 minuts

Dificultat: Molt fàcil

Cost aproximat: 2 euros

Recomanacions per gaudir del plat

El iogurt casolà és un bàsic del frigorífic d'allò més saludable que pots prendre tant per esmorzar com berenar o sopar. També, és un piscolabis saludable per a qualsevol hora del dia o, fins i tot, per portar-lo a la feina.

Un consell: Fes servir una canyella de qualitat perquè la poma adquireixi un sabor molt especial. Pren el iogurt sempre ben fred, ja que sabrà molt millor. I si vols provar una altra variant de la recepta , canvia la poma per maduixes, codony o préssec, per exemple.

Ja saps, si ets un autèntic cuinetes, aposta pel yoghurt home made. És una autèntica delícia i molt sana!

Ingredients


  • 1 L de llet
  • 1 unitat de iogurt natural (sense sucre afegit)
  • 2 pomes
  • Canyella
  • Una mica d'aigua
  • Opcional: suc de llimona

Preparació


  1. Calfeu la llet, fins als 40-45ºC (que estigui temperada, però no gaire calenta).
  2. Tritureu juntament amb el iogurt natural.
  3. Ompliu els gots i enceneu la iogurtera. Deixeu tota la nit, entre 10-12h.
  4. Peleu les pomes i talleu-les a daus petits.
  5. Cuini en una paella o cassó, juntament amb una mica d'aigua i una mica de canyella durant 20-30'.
  6. Afegeix unes gotes de suc de llimona.
  7. Un cop hagi refredat, afegiu una cullera de la mescla damunt dels gots ja fets de iogurt i reserveu a la nevera fins al moment de consumir.

Consell


Ajuda't d'una espàtula amb termòmetre inclòs per controlar la temperatura de la llet.

Utensilis utilitzats


  1. Cazo 14 cm Culinarium Cazo 14 cm Culinarium
    Cassó 14 cm Culinarium
    Regular Price 19,95 € Special Price 15,95 €
  2. Pelador pendular en Y Oxo Pelador pendular en Y Oxo
    Pelador pendular en Y Oxo
    Regular Price 10,95 € Special Price 8,95 €

IOGURT HOME MADE AMB DAUS DE POMA


Si t'encanta el sabor del tradicional, no hi haurà res com preparar el teu propi iogurt a casa. És un lacti amb moltes possibilitats culinàries.

Coneix tot sobre el iogurt

El nom del iogurt procedeix del turc yoğurt, que prové del prototurc i significa 'llet fermentada'. Encara que Turquia sol considerar-se el bressol d'aquesta deliciós menjar, altres situen el seu origen a Bulgària, la península bàltica o l'Àsia Central. El més curiós és que el seu consum és tan antic que aquestes postres fins i tot podrien haver aparegut abans de l'agricultura... Gairebé res!

Potser els primers iogurts es van descobrir a causa de la fermentació espontània ocasionada per algun bacteri que pogués estar a les bosses de pell de cabra, que eren usades per portar la llet d'una banda a l'altra.

p>

Amb quines begudes pots acompanyar-lo? Pots fer-ho amb suc de fruites naturals. Els de taronja, pinya o poma són bones opcions. També, pots prendre'l amb un te negre de Ceilan emulsionat mitjançant unes branques de canyella i presentat amb uns pinyons; o al costat d'un te chai elaborat amb les teves pròpies espècies.

Algunes dades sobre la recepta

Temps de preparació: 30 minuts

Dificultat: Molt fàcil

Cost aproximat: 2 euros

Recomanacions per gaudir del plat

El iogurt casolà és un bàsic del frigorífic d'allò més saludable que pots prendre tant per esmorzar com berenar o sopar. També, és un piscolabis saludable per a qualsevol hora del dia o, fins i tot, per portar-lo a la feina.

Un consell: Fes servir una canyella de qualitat perquè la poma adquireixi un sabor molt especial. Pren el iogurt sempre ben fred, ja que sabrà molt millor. I si vols provar una altra variant de la recepta , canvia la poma per maduixes, codony o préssec, per exemple.

Ja saps, si ets un autèntic cuinetes, aposta pel yoghurt home made. És una autèntica delícia i molt sana!

Ingredients


  • 1 L de llet
  • 1 unitat de iogurt natural (sense sucre afegit)
  • 2 pomes
  • Canyella
  • Una mica d'aigua
  • Opcional: suc de llimona

Preparació


  1. Calfeu la llet, fins als 40-45ºC (que estigui temperada, però no gaire calenta).
  2. Tritureu juntament amb el iogurt natural.
  3. Ompliu els gots i enceneu la iogurtera. Deixeu tota la nit, entre 10-12h.
  4. Peleu les pomes i talleu-les a daus petits.
  5. Cuini en una paella o cassó, juntament amb una mica d'aigua i una mica de canyella durant 20-30'.
  6. Afegeix unes gotes de suc de llimona.
  7. Un cop hagi refredat, afegiu una cullera de la mescla damunt dels gots ja fets de iogurt i reserveu a la nevera fins al moment de consumir.

Consell


Ajuda't d'una espàtula amb termòmetre inclòs per controlar la temperatura de la llet.

Utensilis utilitzats


  1. Cazo 14 cm Culinarium Cazo 14 cm Culinarium
    Cassó 14 cm Culinarium
    Regular Price 19,95 € Special Price 15,95 €
  2. Pelador pendular en Y Oxo Pelador pendular en Y Oxo
    Pelador pendular en Y Oxo
    Regular Price 10,95 € Special Price 8,95 €