FILET WELLINGTON


Has provat alguna vegada el filet Wellington? Si no és així, sempre és un bon moment per emportar-te'l a la boca. I si ho has degustat ja, és possible que vulguis tornar-ho a menjar. Per això, aquí parlarem d'aquesta recepta. Es tracta d'una forma de preparar el llom de bou amb paté i duxelle, embolicat amb talls de pernil i pasta de full. A més, és un plat clàssic del Regne Unit.

Com que és un dinar contundent, no t'oblidis de la beguda, ja que la necessitaràs per gaudir més de cada mos. Per això, hi ha diverses opcions, però sens dubte el vi és acompanyant que no desentona, ja que eleva, més si és possible, la categoria d'aquest plat. D'aquesta manera, la combinació és força bona, encara que també es pot acompanyar d'altres begudes com ara cervesa, refrescos o aigua per als més petits de la casa.

Recepta de filet Wellington: temps de preparació, dificultat i cost aproximat

Si tens unes dues hores lliures, t'animem que provis a preparar aquesta recepta, ja que el resultat final val la pena. Seguint els passos que t'expliquem més avall podràs gaudir d'un sabor inconfusible.

A més, la dificultat no és tan alta com puguem arribar a pensar, ja que només hem de seguir les instruccions marcades. Quant al cost de l'filet Wellington de porc, està en uns 30 euros en bars i restaurants, però és molt menys si el prepares a casa.

Algunes recomanacions

Tots els moments són bons, però les sopars amb aquest plat són molt especials. Finalment, donem el consell de gaudir amb cada mos i de mastegar tranquil·lament per delectar-nos amb el seu sabor.

El filet Wellington ha de provar-se almenys una vegada a la vida. Per què no fer-ho al proper esdeveniment que tinguis? Descobreix aquí com s'ha de fer.

Ingredients


  • Làmines de pasta fullada
  • 400 g de filet de vedella, en filets (50 gr per ració)
  • 100 g de ceba
  • 200 g de xampinyons
  • 40 g de foie mi-cuit
  • 1 raig de brandi
  • Mostassa de Dijon
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 ou per a pintar.

Preparació


  1. Peli la ceba i trossegi-la. Peli i netegi els xampinyons i trituri’ls en un triturador d’aliments juntament amb la ceba. Ha d’obtenir una pasta espessa.
  2. En una paella posi una mica d’oli i cuini la barreja anterior fins que s’evapori tota l’aigua que deixi anar.
  3. Afegeixi el brandi i deixi reduir de nou. Incorpori el foie i remogui amb una espàtula perquè s’integri bé. Retiri del foc i deixi refredar.
  4. Talli les làmines a la forma que desitgi per a poder formar peces de filet individual.
  5. Sobre cada meitat de làmina, col·loqui un filet de vedella. Unti cada filet amb una mica de mostassa i reparteixi el farciment. Tanqui amb una altra meitat de làmina.
  6. Bat l’ou i pinti les crestes de filet Wellington. Posi al forn durant 12-15 minuts, fins que estiguin daurades.

Consell


Pot ajudar-se d’un termòmetre per a mesurar la temperatura de la carn i així obtenir la cocció ideal.

Utensilis utilitzats


FILET WELLINGTON


Has provat alguna vegada el filet Wellington? Si no és així, sempre és un bon moment per emportar-te'l a la boca. I si ho has degustat ja, és possible que vulguis tornar-ho a menjar. Per això, aquí parlarem d'aquesta recepta. Es tracta d'una forma de preparar el llom de bou amb paté i duxelle, embolicat amb talls de pernil i pasta de full. A més, és un plat clàssic del Regne Unit.

Com que és un dinar contundent, no t'oblidis de la beguda, ja que la necessitaràs per gaudir més de cada mos. Per això, hi ha diverses opcions, però sens dubte el vi és acompanyant que no desentona, ja que eleva, més si és possible, la categoria d'aquest plat. D'aquesta manera, la combinació és força bona, encara que també es pot acompanyar d'altres begudes com ara cervesa, refrescos o aigua per als més petits de la casa.

Recepta de filet Wellington: temps de preparació, dificultat i cost aproximat

Si tens unes dues hores lliures, t'animem que provis a preparar aquesta recepta, ja que el resultat final val la pena. Seguint els passos que t'expliquem més avall podràs gaudir d'un sabor inconfusible.

A més, la dificultat no és tan alta com puguem arribar a pensar, ja que només hem de seguir les instruccions marcades. Quant al cost de l'filet Wellington de porc, està en uns 30 euros en bars i restaurants, però és molt menys si el prepares a casa.

Algunes recomanacions

Tots els moments són bons, però les sopars amb aquest plat són molt especials. Finalment, donem el consell de gaudir amb cada mos i de mastegar tranquil·lament per delectar-nos amb el seu sabor.

El filet Wellington ha de provar-se almenys una vegada a la vida. Per què no fer-ho al proper esdeveniment que tinguis? Descobreix aquí com s'ha de fer.

Ingredients


  • Làmines de pasta fullada
  • 400 g de filet de vedella, en filets (50 gr per ració)
  • 100 g de ceba
  • 200 g de xampinyons
  • 40 g de foie mi-cuit
  • 1 raig de brandi
  • Mostassa de Dijon
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 ou per a pintar.

Preparació


  1. Peli la ceba i trossegi-la. Peli i netegi els xampinyons i trituri’ls en un triturador d’aliments juntament amb la ceba. Ha d’obtenir una pasta espessa.
  2. En una paella posi una mica d’oli i cuini la barreja anterior fins que s’evapori tota l’aigua que deixi anar.
  3. Afegeixi el brandi i deixi reduir de nou. Incorpori el foie i remogui amb una espàtula perquè s’integri bé. Retiri del foc i deixi refredar.
  4. Talli les làmines a la forma que desitgi per a poder formar peces de filet individual.
  5. Sobre cada meitat de làmina, col·loqui un filet de vedella. Unti cada filet amb una mica de mostassa i reparteixi el farciment. Tanqui amb una altra meitat de làmina.
  6. Bat l’ou i pinti les crestes de filet Wellington. Posi al forn durant 12-15 minuts, fins que estiguin daurades.

Consell


Pot ajudar-se d’un termòmetre per a mesurar la temperatura de la carn i així obtenir la cocció ideal.

Utensilis utilitzats