CERVELL DE HALLOWEEN


Truc o tracte? No et conformis amb insignificants caramels i ves a buscar llaminadures de més entitat. Una dolça mostra de cervell de Halloween n'és un bon exemple. Especialment si t'ho pots preparar amb comoditat a casa. Un tipus de pastís que s'està convertint en tota una icona de la festa, gairebé al nivell del mateix Jack O'Lantern.

L'èxit d'aquest dolç és la seva encertada semblança amb el cervell humà. Una semblança que encara resulta més sorprenent si considerem els seus ingredients. Bàsicament, amb sucre, farina i colorants. És una altra mostra imaginativa de l'èxit d'aquesta celebració. El que en el seu moment va ser una tradició cèltica de l'antiga Scotia va triomfar als Estats Units i, des d'aquí, a la resta del món.

Com degustar un cervell sense necessitat de cantar Trick or treat?

La internacionalització d'aquesta celebració ha donat com a resultat impressionants fites artístiques, com aquesta recepta que descrivim. En menys de mitja hora, pots tenir un esplèndid pastís per a quatre persones. En essència, els utensilis no difereixen respecte als de qualsevol altre pastís: batedores, motlle, pinzell i esprai antiadherent.

Pel que fa als ingredients, procura aconseguir 300 ml de llet, 135 ml d'oli d'oliva, 350 g de farina i 1 kg del sucre (del qual, aproximadament, tres quartes parts han de ser de sucre color carn Renshaw) . Per menys de 30 euros, pots tenir llest aquest intel·lectual menjar.

Consells per a la vostra ingesta

No oblidis que el bol ha de tenir estructura ovalada, per assemblar-se més a lestructura cerebral humana. Recomanem ingerir aquest apetitós cervell de Halloween de nit, com a postres del sopar. Així podràs sortir al carrer i fer la digestió, mentre et sents com un autèntic zombie, sense necessitat de maquillatge. Anima't i fa un mos a les tendències gastronòmiques dels morts en vida.

Ingredients


  • 135 ml d’oli d’oliva suau
  • 360 g de sucre
  • 3 ous L
  • 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
  • Colorant en pasta vermella
  • 2 culleradetes d’essència de vainilla
  • 300 ml de llet
  • 1 culleradeta del suc d’una llimona
  • 350 g de farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 2 culleradetes de vinagre blanc de poma
  • 750g de pasta de sucre color carn Renshaw

Preparació


  1. Obri el forn a 180°C a dalt i a baix.
  2. Afegeixi les dues culleradetes de llimona a la llet i deixi reposar 10 minuts.
  3. En un bol prepari els ingredients humits. Col·loqui l’oli i el sucre i amb l’ajuda d’un batedor barregi-ho. A continuació, incorpori els ous fins a obtenir una massa homogènia.
  4. En un altre bol prepari els ingredients secs i amb l’ajuda d’un tamisador incorpori la meitat d’aquests al bol dels ingredients humits. D’altra banda, incorpori també la meitat de la llet amb la llimona.
  5. Quan la barreja sigui homogènia, acabi d’incorporar l’altra meitat dels ingredients secs i el que queda de la llet. Remogui.
  6. Incorpori l’essència de vainilla. Afegeixi el colorant vermell i remogui perquè es dissolgui a la massa.
  7. Per finalitzar amb la preparació de la red velvet, en un recipient petit incorpori el vinagre amb el bicarbonat per activar-lo i afegiu-lo a la massa.
  8. Posi l’esprai antiadherent al motlle, afegeixi la massa resultant i posi’l al forn uns 35 minuts.
  9. Un cop fornejat tregui i deixi reposar 10 minuts dins del motlle sobre una reixeta, abans de treure’l. Deixi refredar completament.

Muntatge del pastís


  • Amb un ganivet de serra, talli la massa pels costats per donar-li forma ovalada.
  • Un cop tingui la forma, amb l’ajuda d’una espàtula, ompli el red velvet amb la crema de formatge.
  • Talli la pasta de sucre a tires i doni forma cilíndrica d’aprox. 1 cm de gruix i col·loqui-ho al pastís per imitar l’escorça cerebral.
  • Amb l’ajuda d’un pinzell de silicona, pinti per sobre amb salsa de gerds per així fer-lo més terrorífic

Utensilis utilitzats