Decantadores de Vino

Amb els decantadors disponibles a Culinarium podràs conservar l'autèntic sabor dels vins per gaudir-ne de manera plena i amb la millor textura
2
Set Descending Direction
View as Grid Llista

2 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid Llista

2 Items

per page

 

Utilitza un decantador per conservar l'olor, el sabor i el bon vi durant el temps que el consumeixis. Escollir un bon vi és molt important que pot marcar la diferència a l'hora de consumir-lo, però triar un bon decantador és la clau per poder gaudir del seu sabor al màxim

Fabricats en vidre per no modificar el sabor, els decantadors aconsegueix oxigenar el vi ajudant a poder captar tota la seva essència quant a olor i sabor. Obrir l'ampolla i deixar que passi un temps perquè el vi s'airegi no és suficient, ja que les ampolles de vi tenen un coll estret que impedeix la correcta oxigenació.

Normalment s'utilitzen sobretot per a vins que han tingut molts anys de criança, per la qual cosa permeten separar els pòsits de la beguda aconseguint que gaudeixis del sabor del vi al cent per cent.

Si per contra el vols utilitzar en vins joves el que aconseguiràs és potenciar l'aroma, ja que contribuiràs a la seva oxigenació.

Per això, cal passar el vi al decantador d'una manera molt suau perquè els pòsits quedin a l'ampolla. Això fa que el seu ús sigui molt senzill.

A més, solen tenir capacitat per a un litre, cosa que permet oxigenar tota l'ampolla de vi alhora i gràcies a la boca ampla, es pot fer un transvasament perfecte. N'hi ha de diverses formes i mides segons el resultat que es vulgui aconseguir, però el més important és que la boca sigui ampla per poder servir evitant qualsevol tipus de vessament.

Encara que sempre s'ha pensat que és una cosa pròpia de bars i restaurants, els decantadors també són un element imprescindible entre els aficionats al vi que sens dubte serà protagonista de la teva taula.