5% DTE EN COMPRES SUPERIORS A 35€. FES-TE XEF CULINARIUM I APROFITA-HO!

Receptes de sempre que saben millor en una fregidora d’aire


Hi ha sabors que no passen de moda. Els guisats, el pollastre amb pell cruixent, les castanyes rostides a les tardes de la tardor… tots tenim receptes que ens transporten directe a la cuina de les nostres mares o àvies. Però si alguna cosa ha canviat aquests anys és la manera de cuinar. Avui, amb menys temps, menys greix i menys accessoris, podem aconseguir resultats igual de sorprenents. I en això, la fregidora d’aire és imbatible. Un forn de convecció ràpid que no substitueix la tradició, sinó que l´adapta a la vida d´avui. En aquest article t'expliquem com recuperar receptes clàssiques amb un toc modern, com fer servir el teu airfryer per cuinar “com abans, però millor” i quins accessoris t'ajuden a treure-li el màxim partit. Spoiler: la teva àvia estaria encantada.

Cuina moderna: menys greix, més temps per a tu


Avui seguim volent aquests sabors de sempre, però no sempre tenim el temps (ni les ganes) de ser davant de la cuina. Per això la fregidora d'aire s'ha guanyat un forat a tantes cuines . Perquè us dóna el millor d'un forn tradicional (la calor envoltant, l'acabat daurat, la cocció uniforme) però a la meitat de temps. I amb un avantatge clau: amb prou feines fa servir oli.

Vols unes patates cruixents? Fet. Pollastre amb pell cruixent sense esquitxar-ho tot? També. Castanyes rostides sense forn? Per suposat. L'airfryer és versàtil, ràpida, fàcil de netejar i perfecta per preparar plats de sempre amb el ritme d'ara.

Freidora d'aire o mini forn intel·ligent?


Tot i que s'anomeni “fregidora”, en realitat estem parlant d'un forn de convecció. L'aire calent circula a alta velocitat, cuinant els aliments de forma uniforme i daurant-los per fora sense necessitat de submergir-los en oli.

Per això moltes persones diuen que l’airfryer “ho fa tot”. Perquè sí: pots rostir, gratinar, coure, deshidratar o reescalfar . Tot en un sol aparell, sense preescalfar i amb un consum energètic molt inferior al forn convencional.

Receptes per cuinar com sempre, però amb un toc modern


Aquí van algunes idees que et sonaran, però que ara pots preparar amb menys esforç i sense encendre el forn:

Castanyes rostides a la fregidora d'aire

Res més típic de tardor. Només has de fer un petit tall a cada castanya i ficar-les a la fregidora d'aire a 180 ºC durant 12-15 minuts. Gira-les una volta a meitat de cocció i llest. Queden amb el punt just de torrat i la pell es desprèn fàcil. El millor? No necessites fer servir paper de forn ni estar pendent que es cremin.

Pollastre a l'estil d'abans, però sense la paella plena d'oli

Fes servir cuixes o aletes. Afegeix-hi les teves espècies preferides, una mica d'all, sal i un toc d'oli en esprai amb un polvoritzador Culinarium . Cuina a 180-200 ºC durant 25-30 minuts i tindràs un pollastre cruixent per fora i sucós per dins, com el que recordes… però sense el greix ni el fum.

Croquetes del dia anterior

Saps aquestes sobres que “al microones no queden bé”? Aquí sí. L'airfryer els torna la textura cruixent sense ressecar-les per dins. Basten uns minuts a 160-170 ºC i tornen a estar com acabades de fer.

Poma rostida o peres amb canyella

Postres clàssiques on n'hi hagi. Pela la fruita, empolvora amb canyella i una mica de sucre bru i cuina a l'airfryer durant 15 minuts a 170 ºC. Es caramel·litzen per fora i queden tendres per dins. Ideal amb iogurt, nata muntada o simplement soles.

El toc que marca la diferència: polvoritzadors d'oli


Un dels trucs per cuinar bé a la fregidora d'aire és fer servir només l'oli just . Ni més ni menys. I per això, els polvoritzadors d'oli de Culinarium són perfectes . Especialment els models:

Et permeten distribuir una capa lleugera i uniforme d'oli sobre els aliments, just per millorar la textura sense greixar-ho tot. A més, en ser recarregables, són una opció més sostenible i pràctica que els esprais d'un sol ús .

Aquest tipus d'accessoris no només us ajuden a cuinar millor, sinó que també tenen cura dels vostres electrodomèstics i redueixen l'ús innecessari de greix. I això, quan cuines cada dia, es nota.

I si ho fas a la paella… que sigui d´acer inoxidable


No tot passa per l'airfryer. Hi ha receptes que segueixen sortint millor a la paella. Però no qualsevol paella: les d'acer inoxidable, com les de Culinarium, són ideals per cuinar amb menys greix i amb temperatures més estables . S'escalfen ràpid, no alliberen tòxics, i amb el truc de preescalfat adequat (deixeu que l'aigua “balli” abans d'afegir l'oli), no s'enganxa res.

Ous fregits sense fer servir gairebé res d'oli? Sí. Verdures saltejades al dente? També. I si t'agrada daurar carn o peix com d'abans, aquesta paella t'ho posa fàcil.

La combinació perfecta és clara: fregidora d'aire per a allò ràpid, paella d'acer per a allò essencial. Tots dos sense excés d'oli, tots dos amb sabor real.

Tradició + tecnologia: una cuina que evoluciona amb tu


La cuina no ha perdut sabor. Només ha canviat de ritme. On abans ho feies tot a foc lent, ara tens una airfryer que cuina en 10 minuts. On abans feies servir litres d'oli, ara pots fer servir un polvoritzador i obtenir el mateix cruixent. I on abans guardaves receptes en paper, ara les cerques en segons.

Però l'essència continua aquí: cuinar amb ingredients reals, aprofitar el que tens, donar-li el toc. I això, amb els productes adequats, és més fàcil que mai.

A Culinarium tenim tot el que necessites per cuinar com sempre… però millor. Fregidores d'aire, polvoritzadors, paelles d'acer inoxidable, accessoris de cuina i solucions que s'adapten al teu dia a dia, sigui quin sigui el teu estil de cuinar.

Cuinar com abans, amb el millor d’ara


Pot ser que la teva àvia no faci servir airfryer, però segur que l'hauria volgut tenir. Perquè una cuina moderna no renuncia al sabor, només ho fa més fàcil. I tu no has de triar entre tradició i tecnologia. Pots tenir el millor dels dos mons: receptes que et saben a la infància, cuinades amb les eines d'avui.

Aquesta tardor torna a cuinar com t'agrada. Castanyes rostides, guisats de sempre, croquetes delicioses. Tot amb menys greix, menys complicacions i més sabor. I si necessites una empenta, passa't per Culinarium . Aquí tens tot el que necessites per cuinar bé, sense complicar-te.