Adquirir una cassola és una de les tasques més importants per a un cuiner. Les seves utilitats pràcticament són infinites, perquè pot ser utilitzada amb un gran nombre d'ingredients. Una cassola permet coure aliments en diferents tipus d'estufes, ja siguin domèstiques o industrials. En general, el material amb què està fabricada és durador, per la qual cosa és un producte que amb cura durarà generacions i pot ser heretat. Anima't a descobrir tots els seus usos i tornar-la part de les teves eines per conquistar el món de la gastronomia.
Una cassola és un recipient no gaire profund utilitzat per cuinar. Pot estar fet de diferents materials com acer inoxidable, alumini, níquel o ferro. En tots els casos, són materials robustos que permeten que el foc es reparteixi homogèniament entre el contingut que escalfa.
Generalment una cassola té dues orelles o nanses per subjectar, cosa que promou una bona agafada que permet facilitat a l'hora de ser traslladada de la cuina a la taula. També es pot trobar en model amb mànec llarg, la funció del qual és generar distància entre la persona i l'utensili que té proximitat amb el foc, cosa que propicia un bon maneig a l'hora de barrejar els ingredients que es cuinen.
Escollir la cassola correcta és una aventura. Cal tenir en compte les necessitats que es tenen a la cuina. Es recomana informar-se de les característiques particulars de cada model i marca, ja que hi ha utensilis que tenen característiques extres com una pel·lícula antiadherent.
Abans de fer servir una cassola es recomana bullir vinagre en aquesta. Aquest procés farà que quan es preparin els aliments aquests no s'enganxin a les superfícies.
Anima't a descobrir el món de possibilitats que t'ofereix una cassola com a companya i aliada en la teva recerca de la perfecció del sabor.