Bastonets

Els bastonets asiàtics són uns utensilis amb molta acceptació al món occidental. Són elegants i senzills, i n'hi ha de molts tipus i característiques
No podem trobar productes que coincideixi amb la selecció.

Els bastonets són estris tradicionals de cuina originaris de l'Extrem Orient (Xina, Japó, Corea del Nord, Corea del Sud i Vietnam) que s'utilitzen per menjar tot tipus d'aliments. Amb la globalització, l'ús dels bastonets al món occidental és cada vegada més habitual i ens hem adaptat a menjar el menjar asiàtic, que sol preparar-se en petits trossos més adequats per agafar-los amb pinça, amb aquest tipus d'utensili tradicional.

Els bastonets s'utilitzen com a pinça per agafar porcions d'aliments. Tenen un disseny senzill: simplement són dues varetes primes. Els extrems més petits són els que toquen el menjar. El seu ús demana pràctica i experiència. Els materials dels bastonets poden ser molt diversos i, encara que els més habituals són els de fusta de bambú, podem trobar-los de plàstic i fins i tot de metall.

Hi ha diversos tipus de bastonets, depenent del lloc d'origen. Els bastonets xinesos són més llargs i de bambú, amb la punta rodona. Els bastonets japonesos són també llargs i de fusta però amb la punta esmolada. Els bastonets coreans són més curts i amb punta rodona, i solen ser metall. Els bastonets vietnamites tenen una mida mitjana, són plans i tenen l'extrem rom, tradicionalment de fusta.

El món dels bastonets i el menjar asiàtic és molt ampli i per això hi ha infinitat de tipus. Els bastonets actuals i més moderns tenen dissenys, mides i formes atrevides. A més de la seva utilitat pràctica, és un objecte molt bonic i elegant que pot servir de decoració a les nostres llars i cuines. A Culinarium tenim bastonets amb diferents característiques i podràs triar el que més s'adeqüi a les teves necessitats. Els trobaràs per separat en sets per a diversos comensals. Tots els nostres bastonets són aptes per a rentaplats, encara que és recomanable rentar-los a mà.